Norhytta

Norhytta er eigd av Arna Turn og Idrettslag (2 partar) og Varegga grunneigarlag ( 1 part )

norhytta030

Norhytta vart bygd i 1911, og ligg vakkert til i Hauglandsdalen, 520 meter over havet. Aktiviteten rundt  hytta har vært litt i bølgedaler opp i gjennom årene. Etter at Arna Turn og Idrettslag og Varegga grunneigarlag overtok hytta i 1994 har det berre gått bra, vi har en fin dunadsgjeng som har stått på, og gjort ein stor jobb.

I dag er hytta fullstendig restaurert. Det er ny kledning , nye vindu og  isolert gulv, vegger og tak. Vi har bygd på hytta med blant annet snurredo, så dei sanitere forhold er i dag svært gode. Det er  også laga ein gapahuk på nordsida av hytta, her kan slitne turgåarar slappe av etter ein lang og fin marsj.

norhytta016

Det er 8 sengeplasser oppe på loftet, her har vi nye, innbydene madrasser. Det er også installert ny vedovn i hytta, om det skulle være en kjølig dag.

Hytta har åpent kvar søndag 11.00 til 14.00, med unntak av skulane sin sommarferie. Kvart år, første søndagen i juni arrangerer vi Norhyttemarsjen, dette har blitt en populær attraksjon. Der turgåarar frå ulike utgangspunkt møtes ved Norhytta, der dei registrerer seg.

Det er gratis å delta på marsjen, vi tjener penger på salg av mat og drikke på Norhytta. Det blir trekt ut premiar på registreringsnummeret til deltakarane.